Sejl med ind i eventyrernes verden

Ord og billeder: Den Hirschsprungske Samling i Stockholmsgade åbner dørene for magiske fortællinger, når digteren Asger Schnack og billedkunstner Christian Vind fortæller om det eventyrlige hos guldaldermaleren Anton Melbye.

Det er 200-året for Anton Melbyes, og det markeres med en udstilling på Den Hirschsprungske Samling fra marts til juni. Onsdag 11. april klokken 17-19 har museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen inviteret samtidskunstner, forfatter og kurator Christian Vind til en samtale om Melbyes eventyrlige måneskinsbilleder og stemningsfulde solnedgange over havet.

Hør om, hvad der måske kan gemme sig under lagene af maling og under havoverfladen i Melbyes dramatiske marinemalerier.

Måske befinder havfruer og mystiske væsner sig på havets bund, mens noget så eventyrligt som ansigter kan ses i skyerne over Melbyes landskaber. Christian Vind er selv inspireret af Melbye og har ved flere lejligheder beskæftiget sig med ham i udgivelser og udstillinger. Vind giver derfor en samtidskunstners blik på en 200 år gammel kunstner.

Aftenen afsluttes med et glas vin og en oplæsning af H.C. Andersens eventyr ”Den lille Havfrue” fra 1835 præsenteret af digter og forlægger Asger Schnack.

H.C. Andersen var venner med Anton Melbye, og Andersen forærede originalmanuskripterne til eventyrene ”Den lille Havfrue” og ”Kejserens nye klæder” til Melbye. Asger Schnack medvirker foruden i Den Hirschsprungske Samlings podcast ’Mod fjerne horisonter’, som er blevet lavet til udstillingen i samarbejde med Københavns Radiobiograf. Billetter kan købes gennem Billetto. thof

- læs flere artikler > artikel oversigt...