Så længe han levede

Nye film: Der er to historiske film på programmet i Park Bio på Østerbrogade i denne uge, handlingen beskriver dog også to helt forskellige perioder, den nære fortid og stenalderen.

»Så længe jeg lever » er en biografisk fortælling om den danske musiker John Mogensen, der blev national folkeeje i 1970’erne. Historien følger Mogensen fra hans barndom over det første gennembrud med kvartetten Four Jacks til den hårde rejse mod toppen af de danske hitlister som soloartist.

På sidelinjen står hustruen Ruth, og deres tumultariske ægteskab er sangerens eneste holdepunkt i en musiktilværelse, der domineres af lidenskab, angst og alkohol. Instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal går i sit portræt helt tæt på den lidende kunstner, der kæmper en indvendig og opslidende kamp mod sine egne dæmoner. Rasmus Bjerg spiller John Mogensen.

Animationsfilmen ’Hulemanden Sten’ (Early Man på Engelsk) foregår i forhistorisk tid og fortæller om den modige titelkarakter. Sten og hans bedste ven Grøffe bor i et lille stenaldersamfund. De drømmer om at jage mammutter og tage på eventyr, men eventyret finder dem, da den mægtige Lord Snøp fra bronzealderbyen invaderer den idylliske dal. Instruktør er Nick Park. thof

- læs flere artikler > artikel oversigt...