Hvilken forening skal hyldes?

Hvilken forening eller netværk på Østerbro gør en indsats ud over det sædvanlige? Du kan indstille kandidater frem til midten af februar. Se link for neden.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Hæder: Kunst til folket, børn til idræt og fællespisning eller landbrug på taget.

Det er tre vidt forskellige ting. Men disse initiativer har noget til fælles, der er tale om de seneste tre års vindere af Østerbro Kulturpris, som er gået til henholdsvis Kunst2100, DUI Leg & Virke og ØsterGro.

Der er tale om foreninger eller netværk, som tænker nyt og gør noget, som er til gavn for Østerbro som helhed.

Vinder findes i april

De kommende måneder er det tid til at finde årets vinder af Østerbro Kulturpris, som i findes i slutningen af april, hvor der uddeles 30.000 kroner til foreningen – sponsoreret af Danske Bank Østerbro – af kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Alt). Østerbro Kulturpris er blevet overrakt siden 2013 og er Kultur Østerbros pris i samarbejde med Østerbro Avis og sponsoreret af Danske Bank.

Kultur Østerbro er en samling af de kommunale kultur- og idrætsaktiviteter på Østerbro, og det er den siddende kultur- og fritidsborgmester, som overrækker prisen til et festligt arrangement i Krudttønden om foråret, hvor de fem nominerede foreninger og netværk er inviteret.

Børn og kunst

For at komme i betragtning til prisen skal en forening eller et netværk i bydelen have taget et særligt initiativ, som har bidraget til at styrke kulturen og fritidslivet til glæde for dem, der til daglig bor og lever på Østerbro.

Prisen gik i fjor til kunstnersammenslutningen Kunst2100 for gennem årene hele tiden at have gjort kunsten synlig på Østerbro, blandt andet de senere år ved en stor årlig udstilling på Docken i Nordhavn.

I 2016 gik prisen til den 100 år gamle forening DUI Leg Virke for at have fornyet sig til en ny genration af børn og unge på Østerbro ved blandt andet at arrangere forskellige idrætsaktiviteter i »Børn i bevægelse« og fællesspisning for familier.

Alle er velkomne til at indstille kandidater til kulturprisen senest torsdag 15 februar. Det kan gøres her:

https://kulturoesterbro.kk.dk/indhold/indstillingsformular-til-oesterbro-kulturpris-2018

- læs flere artikler > artikel oversigt...