Nytår med Yildiz Akdogan

Demokrati og dannelse: Har vi en særlig tradition for dannelse her i Grundtvigs fædreland? Og hvordan er sammenhængen mellem medborgerskab og dannelse?

Det er spørgsmål som folketingsmedlem Yildiz Akdogan (S) har kredset om det meste af sit liv. Til et nytårsmøde torsdag 11. januar klokken 19.30 i Lundehus Kirke, Strødamvej 1, vil hun dele nogle af sine overvejelser med os. Overvejelser, som udspringer af Yildiz Akdogans personlige historie som datter af indvandrere.

Yildiz Akdogan blev valgt ind i folketinget i 2007, som en af de første kvinder med anden etnisk baggrund end dansk. Efter en periode uden for Folketinget indtrådte Yildiz Akdogan igen i 2014 ligesom hun også har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Yildiz Akdogan er uddannet cand polit fra Århus Universitet og medstifter af netværket Demokratiske Muslimer, som hun i dag er talskvinde for. Hun er en højlydt kritiker af Erdogans styre i Tyrkiet og udtaler sig ofte om tyrkiske forhold. Og så spillede hun, mere lokalt, en stor og aktiv rolle i arbejdet for at få julebelysning i Nørrebros gader.

Til nytårsmødet dækkes der festligt op med ost og rødvin. Alle er velkomne. thof/ foto: Michael Paldan

- læs flere artikler > artikel oversigt...