Gefion er roning for damer i alle aldre

Roklub for damer holder åbent hus i slutningen af april

Af Mette Rosenkrantz

red@oesterbroavis.dk

Åbent hus. Mandag 30. april kl. 17 holder dameroklubben Gefion åbent hus i Svanemøllehavnen.

Alle i alle aldre er velkomne i det gamle, charmerende klubhus på Strandvænget 17 – og kan også komme med ud på en prøvetur på Øresund.

Tina Lund, 54 år, tog forrige år imod dét tilbud og har ikke siden fortrudt det.

En lun sommermorgen for nogle år siden, cyklede Tina Lund op ad Strandvejen.

Her så hun en robåd taktfast glide forbi ude på det endnu disede og blikstille Øresund, og synet brændte sig fast på hendes indre nethinde, fortæller hun:

»Det så bare så fredfyldt ud, men jeg var overbevist om, at jeg var for gammel til at starte til en hel ny sport – og trampede bare videre i pedalerne.«

Da hun foråret efter tilfældigt så, at der var åbent hus i Gefion, tænkte hun, at hun alligevel ville give det en chance.

»Der var en virkelig god stemning, da jeg trådte indenfor, og sammen med de andre besøgende, blev vi budt velkomne og vist rundt i den højloftede bådehal med de smukke træbåde. Jeg endte også med at lade mig overtale til at gå ombord i én af dem, der lå klar ude ved molen.

Så dér sad jeg pludselig i orange redningsveste og plaskede med en åre, mens jeg under kyndig vejledning af de garvede roere, satte i en lidt usikker kurs sammen med ud igennem Svanemølle havnen,« fortæller Tina Lund.

»Det var både lidt grænseoverskridende, men også en fantastisk fornemmelse, og selvom jeg havde meget at lære endnu, var Gefion-damerne ikke i tvivl om, at det skulle de nok hurtigt få mig lært.

Selvom Tina var lidt forbeholden overfor, at det krævede tid, bl.a. flere hele fastlagte weekender at gennemføre ”uddannelsen som roer,” meldte hun sig på ”Forårsroskole.”

Den yngste på ”kaninholdet” var midt i trediverne, den ældste nærmede sig de halvfjerds, men de kæmpede alle lige hårdt for at finde såvel takten som balancen i bådene!

»Vi havde alle, uanset alder, en del begyndervanskeligheder. Men det var også bare med at til at gøre det hele oplevelsen endnu sjovere og skabte lynhurtigt et stærkt sammenhold mellem os nye,« siger Tina.

Anstrengelserne værd

Forårsroskolen viste sig at være alle anstrengelserne værd. Inden sommeren var alle kaninerne frigivet og kunne nu blande sig med de mere erfarne roere. Det betød, at Tina Lund nu kunne ro, når det passede ind i hendes travle kalender.

En solbeskinnet formiddag roede hun bl.a. med ud til Flakfortet, hvor de fortøjede robådene og spiste deres velfortjente madpakker oppe på græsset.

»Det var fantastisk at ligge der og se ind på København, der virkede så langt væk, fortæller hun.

En lun sommeraften, var hun med på en tur ind igennem Københavns kanaler.

»Tænk, dér sad jeg, efter en ganske almindelig arbejdsdag foran computeren, i en robåd, fuld af søde, snakkende damer og smilede til turisterne inde på land.«

I dag er Tina Lund på sin tredje sæson – og lykkelig for, at hun gik til åbent hus for tre år siden i roklubben Gefion.

Alle interesserede damer er som sagt meget velkomne til åbent hus, og man kan melde sig til på : ujacobsgaard@post.tele.dk

- læs flere artikler > artikel oversigt...