Flydende aktivitetshus til Nordhavn

Nordhavn: Det Flydende Aktivitetshus, der skal være samlingspunkt for forenings- og fritidsaktiviteter i Nordhavn, er kommet et skridt tættere på. Udsigten til fritidsfaciliteter i den nye bydel glæder kultur- og fritidsborgmesteren.

Central del af bybillede

Vandet er om noget en central del af bybilledet i Nordhavn, og det afspejles da også i placeringen af bydelens kommende aktivitetshus. Det Flydende Aktivitetshus kommer nemlig til at ligge direkte på vandet.

»Mangel på fritidsfaciliteter er en konstant udfordring her i byen, ikke mindst i de nye bydele, der skyder op. Derfor er det en kæmpe glæde for mig, at Nordhavn nu har udsigt til et aktivitetshus, der ovenikøbet formår at tilpasse sig bydelens maritime identitet ved at flyde i havnebassinet,« siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Alt) i en pressemeddelelse.

Det Flydende Aktivitetshus kommer bl.a. til at rumme opbevaring af udstyr til sejlsport og basisfaciliteter som f.eks. toiletter. Huset skal bygges op ad badezonen ved Sandkaj, og der vil være direkte adgang fra aktivitetshuset til vandet.

I kommunens budget for i år blev der afsat 2,5 millioner kroner til Det Flydende Aktivitetshus. De penge skal nu udmøntes, hvilket kultur- og fritidsudvalget har anbefalet videre til borgerrepræsentation og økonomiudvalg. Det Flydende Aktivitetshus forventes at stå klar i slutningen af 2018.

By & Havn er bygherre

Det Flydende Aktivitetshus har en samlet økonomi på 7,5 mio. kr. Københavns Kommune bidrager med 2,5 mio. kr. afsat i Budget 2018. By & Havn, som Københavns Kommune ejer klart størstedelen af, bidrager med fem mio. kr.

By & Havn er bygherre på projektet og overdrager den færdige facilitet til Københavns Kommune, der vil stå for driften i samarbejde med brugerne af huset.

Københavns Kommune har afsat 600.000 kr. årligt til drift af de offentlige toiletter samt udearealer i forbindelse med aktivitetshuset. Den indvendige drift varetages af foreningerne. red

- læs flere artikler > artikel oversigt...