Der skal ikke skylles

Hørespil. Den hidtil mindste forestilling på Teater Republique foregår på toilettet.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Utraditionelt: Der har været mange usædvanlige forestillinger i Teater Republiques snart ni-årige historie på Østerfælled Torv.

Og endnu engang præsterer teatret at finde på noget, der ikke er set før i Republiques regi. Og den hidtil mindste forestilling.

Lyde på dametoilettet

For tiden præsenteres et hørespil, der skal opleves på et dametoilet, hvor der kun er plads til en tilskuer af gangen.

Det er »forestillingen« Vrede, som er den sjette forestillingen i rækken af de syv dødssynder, som bliver fortolket på teatret.

Det er skuespilleren Thomas Hwan, der blandt andet kendes som en af hovedrolleindehaverne i tv-serien Bedrag, og lyddesigneren Emil Bøll, der står bag hørespillet, som er en rejse ned i underbevidst – helt derned hvor vreden ligger.

»Vrede er noget, som alle har et forhold til. Vi har forholdt os til hjernens opbygning, hvor vi er nede i reptilhjernen og finder vreden som urkraft,« fortæller Thomas Hwan.

»Vrede er tit ikke er i orden i samfundet, noget som skal styres og gemmes så meget væk som muligt, men vi har den liggende alle sammen,« supplerer Emil Bøll.

Håndgribeligt rum

Om scenen som toilet udtaler Thomas Hwan:

»I en måned tænkte vi over, hvordan vi skulle sætte scenen i forhold til emnet vrede. Det var nødt til at være et håndgribeligt rum, og det blev toilettet.«

Tilskueren, som lytter til forestillingen, sidder på toiletlåget og har høretelefoner på ørene, og lyset slukkes. Der er mange livagtige lydeffekter i løbet af forestillingens 50 minutter.

- læs flere artikler > artikel oversigt...