De fælles succeser skal fejres

Kulturpris. En uge endnu kan foreninger og netværk, som gør en forskel for borgere i bydelen, indstilles til Østerbro Kulturpris på 30.000 kroner.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Hæder: For sjette år i træk bliver Østerbro Kulturpris overrakt her til foråret.

Prisen overrækkes til et arrangement i Krudttønden af den siddende kultur- og fritidsborgmester og den går til en forening eller et netværk, som gør noget ud over det sædvanlig, som kommer Østerbro til gavn.

Det er Kultur Ø – tidligere Kultur Østerbro – som uddeler prisen, som sponsoreres af Danske Bank Østerbro. Østerbro Avis er også med som samarbejdspartner.

»Østerbro kulturpris handler om at anerkende og synliggøre de lokale initiativer, der har skabt særlig glæde og gjort en forskel indenfor kultur, sport eller fritid for borgerne på Østerbro,« siger den nye chef for Kultur Ø, Christina Midjord, og tilføjer:

»Det er vigtigt for Kultur Ø at fejre de borgere, foreninger eller frivillige, der engagerer sig i lokalsamfundet og skaber fællesskaber. Det gør livet på Østerbro mere socialt, aktivt og attraktivt.«

En stolt bank

Sponsoren Danske Bank har været med fra begyndelsen i 2013.

»Ja – så er det igen ved at være tid til at uddele årets Kulturpris, og jeg glæder mig meget over, at det samtidig markerer seks års supergodt samarbejde med Kultur Østerbro og Østerbro Avis om denne begivenhed. I Danske Bank på Østerbro er vi stolte af at sponsorere kulturprisen,« lyder det fra filialdirektør Michael Egholm Olsen.

I disse år – hvor Østerbro forandrer sig, blandt andet med udviklingen af Nordhavn – mener han, at foreningerne er med til at holde sammen på bydelen – både nye og gamle borgere.

»Jeg synes, det er utroligt at være vidne til den udvikling vores bydel gennemgår i disse år. Når byens udvikling går så hurtigt, er det, som vi ser det, vigtigt, at også kulturen og foreningslivet trives på Østerbro. Det er jo trods alt væsentlige faktorer for, at vi alle også kan leve et dejligt og indholdsrigt liv i byen,« siger han.

Håber på mange bidrag

Michael Egholm Olsen håber at så mange som muligt indstiller foreninger og netværk til prisen.

»Vi glæder os til at være med til at forholde os til et stort antal indstillinger igen i år og fejre en prismodtager i Krudttønden 26. april,« siger han.

- læs flere artikler > artikel oversigt...