Caroline møder Venus i Parken

Tennis. Tennisentusiaster kan glæde sig til en lækkerbidsken, når vores verdensstjerne Caroline Wozniazki skal spille mod Venus Williams i Parken senere på foråret. To store tennis-talenter spiller forkamp.

Af Finn Edvard

feh@minby.dk

Stjernemøde: Mandag 30. april udfordrer verdensstjernerne Caroline Wozniacki og Venus Williams hinanden i Parken.

Australian Open 2018-vinder, Caroline Wozniacki skal op mod verdens nummer otte, den amerikanske tennislegende og modstander fra BNP Paribas WTA-finalen i Singapore 2017, Venus Williams.

»Champions Battle 2018« er ikke blot en revanchekamp for de to superstars, men også en mewulighed for at give næste generation af tennisspillere en store oplevelse og inspiration fra de bedste tennisspillere i verden.

Idol-møde

Den talentfulde 12-årige, Caroline Wozniacki, mødte i 2002 sit store idol, Venus Williams, i Parken og fik hendes autograf, og nu får de unge tenniskometer, 14-årige Clara Tauson og 16-årige Hannah Viller Møller samme umulighed, når de skal spille forkamp foran de måske 15.000 tilskuere, der samles til den store tennisfest.

Den nu 14-årige Clara Tauson skrev sig i 2016 ind i de danske historiebøger, da hun blev den yngste danske mester nogensinde, blot 13 år.

En rekord hun overtog fra netop Caroline Wozniacki, der vandt sit første danske mesterskab som 14-årig.

2017 var et rigtigt godt år for Clara.

Hun vandt guld ved det europæiske ungdoms OL i sommeren og i efteråret spillede hun sig ind på senior-verdensranglisten efter at have vundet sin første seniorturnering.

Det betyder, at hun nu også er den yngste spiller på WTA verdensranglisten. 2017 var ikke kun et godt år for Clara Tauson – hendes modstander i forkampen til Champions Battle 2018, Hannah Viller Møller er dansk mester i damesingle både inde og ude og også i damedouble i 2017.

16-årige Hannah startede også 2018 rigtig godt, da hun kvalificerede sig til Australian Open juniorturneringen.

Ekstraordinær oplevelse

Det her bliver en helt ekstraordinær oplevelse i fantastiske rammer i Parken, en gentagelse af historien fra 2002 – de to unge piger får altså samme unikke mulighed, som Caroline Wozniacki fik dengang, da hun sagde goddag til Venus Williams for første gang.

Arrangør Mads H. Frederiksen fra »f. reklame« glæder sig over at kunne give stortalenterne en god oplevelse og inspirere næste generation:

»For dansk tennis er det positivt, at vi har nogle store talenter i Clara Tauson og Hannah Viller Møller med et stort potentiale til at tage over efter Caroline Wozniacki.

Pigerne vil få en stor oplevelse, når de træder ind på banen, hvor de vil mærke, hvordan det er at spille foran et stort publikum og med en stor medieinteresse. Det er noget de kan lære meget af og tage med sig videre i karrieren.«

Af Finn Edvard

feh@minby.dk

Fodbold: Det er måske ikke lige til at se det, men foråret er altså kommet, og dermed varer det heller ikke længe, før bolden ruller i Fælleparken igen.

De danske mestre fra FCK har været i gang længe i Parken og i Superligaen, men nu kommer turen til næste række, først og fremmest til B.93.

Her er der dog knapt en måned til, før klubbens bedste damehold kaster sig ud i den spændende kvalifikation til landets bedste række.

B.93 herrer derimod spiller om at undgå nedrykning til Danmarksserien. Holdet får forårspremiere søndag 18. marts kl. 13 mod IF Lyseng fra Aarhus. Kampen spilles på kunstgræsset på Gentofte Stadion.

Østerbro IF har også et dygtigt damehold. Pigerne spiller i 1. division, og de skal søge at bevare pladsen i forårets slutspil. De har premiere lørdag 7. april kl. 13 hjemme på kunstgræsset i Fælledparken mod Birkerød.

Spiller i serie 1

Østerbro IF’s herrehold spiller i serie 1, hvor holdet pt. er på femtepladsen. Der er gode chancer i foråret – endog for en af de to bedste placeringer, der giver oprykning. Og så har Østerbro hele tre hold med i Københavnsserien. HB er på en flot andenplads, Skjold er på ottendepladsen, mens Prespa fra Ryparken er på en tiendeplads.

I toppen ser det ud til, at den sikre oprykningsplads til Danmarksserien går til Union fra Genforeningspladsen, mens HB absolut er kørt i stilling til en spændende kvalifikationskamp, inden oprykningen er sikret.

HB får premiere i foråret fredag 23. marts kl. 19, hvor modstanderne kommer fra KB.

- læs flere artikler > artikel oversigt...